Brooooke

Nu är jag inte bara arbetslös. Jag är pank också! Jag betalade det sista av min resa idag. 19995 jävla kr ville dom ha! Fatta hur mycket pengar det är. Jag fick tömma hela mitt konto och det är inte kul när det står: Belopp: 0.00kr. Nästa lön kommer den 27 september. Det betyder att jag inte har några pengar under de tre första dagarna i Australien. Well done My, well done. Men jag fyller ju år den 24:e så jag hoppas på lite pengar då. Och en väska, och en adapter, och en hårfön, och ett par skor och ett halsband och..ja så mycket mer!  

Sen vill jag inte påstå att ett liv utan jobb är ett meningslöst liv. Ånej, inte för mig i alla fall. Jag har massor att fixa innan resan och ett antal tandläkarbesök att göra. Sen ska jag hinna träffa alla vänner och förhoppningsvis åka till Lisa och söta Ella i Uppsala...oh gosch..jag är stressad!

Men jag har en rolig vecka framför mig. Filmkväll imorron. Fest med Mio på Fredag och Kräftskiva på lördag:) och kanske allsång på söndag? Jag får se...men allt som är gratis passar mig perfekt just nu!

Desperate housewife-thats me !

Idag är det måndag och jag har börjat mitt liv som arbetslös. Jag har vart en ny Bree Hodge och vart och storhandlat. Eller jag kanske ska säga en Sofia Carling? Hm...

För första gången i mitt liv stoppade jag i alla fall in en femkrona i en matvagn och drog den med mig genom ICA. Såklart jag har handlat förut, men inte själv med en vagn. Jag har alltid haft en korg.  Det gick i alla fall galant, tills jag kom till kassan och skulle slå in mammas kod, det fungerade inte alls. Efter ett antal försök och ett samtal till mamma kom jag på att jag försökt betala med ICAkortet, jag skulle tydligen bara dra det för att få poäng och sen dra VISA kortet. Jasså jasså. men jag antar att jag lär mig och att det går felfritt nästa gång. Sen drivade jag hem i Volvon. Ännu mer vuxenpoäng till mig!

Resten av dagen har jag spenderat med Jossan och med att fixa massa papper. Nu ska jag snart ut i skogen, men innan det måste jag lägga ut lite bilder från Lisa och Clarks bröllop i lördags. Lisa var jättefin, som vanligt. Jag älskar att vara i Uppsala och höra dialekten och träffa alla kusiner! Jag är sjukt sugen på att börja plugga där nästa år, men samtidigt lockar veterinärlinjen utomlands. Men det är ju faktiskt ett bra tag kvar tills jag ska bestämma mig, och innan det ska jag njuta av livet och bara ha kul!

Lisa  Söta Ella:)

Finally

Jag har slutat jobba! Äntligen. Nu väntar en månads vila. Ska bli kul att se vad arbetslöshetens glada dagar har att erbjuda. Fast egentligen tycker jag inte om att vara utan jobb, det låter oambitiöst, fast otroligt skönt.

Jag bjöd på tårta på jobbet igår/natt. Vi var åtta personer som lyckades äta upp två jättetårtor, inget dåligt jobb. Som tack för bakningen dränkte Jesper ned mig med en hink innehållande vatten blandat med olja. Jag luktade ljuvligt efteråt, ungefär som en korsning mellan en fisk och ett ägg, lovely! Men okej, jag kanske hade hällt lite på honom innan.

Mina fd jobbarkompisar är de sjukaste människorna jag träffat, men på något konstigt vis kommer jag ändå sakna dem, jag ska nog söka dit nästa sommar med, till A skiftet.

Igår sa jag hejdå till Sofia som åker  till Åre imorron. Vi kommer ses i mitten av september när hon kommer hem över helgen. Sen är det hejdå för ett halvår, om inte mer. Det känns helt värdelöst. Först åkte Isabelle, sen hon och snart Karin. Vi som har spenderat de sex senaste åren ihop och nu åker alla åt olika håll. Hur kunde det bli så? Jag gillar det inte, funderar stark på att bryta ihop snart.

Extreme homemakeover

Nu är mitt rum snart klart. Jag fick för mig att jag skulle måla min byrå idag så jag tog fram lite vit färg och satte igång. Jag blev nöjd över resultatet och det kliade i mina fingertoppar, jag ville måla mer! Så det slutade med att jag målade fönstret också, och dörren, och några ramar och ett element. Jag blev nyss klar och snart ska jag iväg på träning med Malin och Josefina. Klockan åtta börjar jag på min sista jobbvecka (om jag inte får förlängning, vilket blir svårt). Jag vill inte sluta, kommer sakna mina jobbarkompisar för mycket!

Nu till något annat, i fredags var jag på latte med Linnéa, Sofia och karin. Det var jättemysigt. Dock saknades Elin, Lovisa, Mio och Isabelle men det kändes precis som vi var 15 år och gick i nian igen. Jag saknar dessa tider och de lär ju inte bli oftare som vi kan träffas såhär..tyvärr


Mio

jag och en bästa vän, tio år sedan

                                                      En bästa vän

Det där med att bli vuxen

Det är kaos hemma hos familjen Ekelund. Min bror har länge varit sugen på mitt rum så idag fick jag och pappa plocka isär min säng och ställa den i mitt gamla rum, så att Timmy kan flytta ned i källaren (där jag bor). Jag flyttar upp med blandade känslor. Jag trivs att vara själv där nere, det är så tyst och skönt. Å andra sidan har jag alltid längtat tillbaka en smula till mitt gamla rum. Där har det alltid funnits solljus och man slipper vänner om smyger förbi utanför fönstret och skräms, även fast det var rätt kul i bland. Och det bästa av allt, man slipper rädslan för läskiga mördare som stryker omkring runt husknuten! Om det nu nånsin har funnits några i verkigheten och inte bara i min fantasi...

Flytter leder till att mamma och pappa tar Timmys gamla rum, jag tar deras och Timmy tar mitt. Rörigt, jag vet. Hela familjen måste alltså byta sovrum och det är grejor och damm precis överallt, jobbigt!

Nu till en helt anan grej, på jobbet idag berättade jag att jag snart fyllde år, den 24 september. Dom skrattade åt mig och sa att det inte är snart. Det är väl visste snart? En och en halv månad kvar bara. Paniiik. Sen skrattade dom åt att jag bara blir nitton? Vadå bara? Jag är ju snart trettio ju! Usch. Jag får verkligen panik när jag hör sånger där dom sjunger saker i stil med "young and sweet only seventeen" . Jag känner mig som en gammal kärrring då ju!

Nu tutar Elin, vi ska hem till Linnéa och äta god paj:)


Fredagen + ny mobil

Igår var jag, Malin, Jossan och Calle ut i Västerås. Det var skoj :)

Idag så har jag beställt en NY mobil. En Samsung U600. Det är första gången i mitt liv som jag kommer ha en oanvänd mobil, förutom den där 3310an jag köpte när jag var tolv, annars har jag alltid tagit min brors gamla. Men efter att mina jobbarkompisar mobbat min mobil varje dag i två månader nu så tog jag mig i kragen och beställde en ny.

Under de senaste månaderna har jag insett att jag har fått någon sorts sjukdom efter tre år på natur. Jag kan inte slappna av längre. Jag far runt hela tiden och fixar och trixar med saker som jag måste göra. Jag planerar och funderar över en massa grejer, jag har en två sidor lång lista över grejor jag måste göra som tex ringa tandläkare och doktor, ringa banken (som om jag inte redan gjort det typ hundra gånger), byta rum med min lillebror, maila min USAfamilj, städa kaninburen, fixa resväska och mycket annat. Suck.

Jag och Josefina

Sommarläsning

Btw, måste tipsa om en bra bok. Just nu kläser jag en som heter Luftslottet som sprängdes. Det är den tredje boken i serien Millenium av Stieg Larsson. Innehåller en hel del spänning och tar upp viktiga ämnen som gör att man verkligen börjar tänka till om vårt samhälle när man läser den. En bra bok helt enkelt. Läs den!  

Augustiregn

Om man skulle beskriva mitt sommarlov med tre ord skulle det vara jobb, jobb och mera, jobb. Efter en veckas semester befinner jag mig återigen på Volvos härdverk. Jag lyckades dra på mig träningsvärk i vänster axel igår när jag lyfte axlar, pinsamt!  Men så kan det gå.
Som sagt har mitt sommarlov mestadels bestått av arbete och nu sitter jag jag här och kollar i min blåa filofax och upptäcker att vi är en bra bit inne i augusti, vart tog sommaren vägen? Jag som hade så många planer och förväntningar, jag har inte ens hunnit med hälften..får väl satsa på hösten istället..

Helgen har dock varit händelserik. Mina föräldrar, hör då häpna, åkte faktiskt bort..ända till Gävle. Dom håller sig alltid hemma annars. Medan de spenderade dagarna på sjön bjöd jag hit en del klasskamrater och andra vänner på fredagen. Framåt elvatiden for  vi iväg mot Westerqvarn. Tyvärr var det en del av en besvikelse..inte alla så många människor som jag trott var där. Jag skulle hellre stannat hemma då jag anser att stämmningen var mer på topp här! :)

Nästa morron vaknade jag pigg som en nötkärna och drog en mil i skogen, efter det packade jag väskan och jag och Lovisa styrde mot Eskilstuna och Lotus. Vi började kvällen med tacos, drinkar á la Lovisa och en hel del godis. Sedan bar det iväg ut. Lotus var helt okej, även om det enligt min vän brukar vara mer folk så hade jag kul. Vi lyckades till och med fastna på en del vimmelbilder, som jag helst inte vill se!

Dagen efter (dvs söndag) bestämde sig Lovisa för att stanna kvar i E-tuna för att hämta upp ett paket. Så jag fick själv ta bussen till Kungsör där jag fick vänta i en hel timme på den som gick till Köping.  Själv i Kungsör i en hel timme, tror aldrig det har hänt förut. Haha.
Den resterande delen av dagen bestod av städning och träning. På kvällen grillade jag med gott sällskap.


Etuna


RSS 2.0