Jagaterchoklad

Igar sprang jag pa Mikaela, Ida och Josefin. Sist vi sags, i Auckland for ca fem veckor sedan, hade ingen av oss nagon aning om vad vi skulle gora eller vart vi skulle ta vagen men vi visste att vi aldrig skulle ses igen.Troligtvis. Men plotsligt hander det. Igar nar jag kom ut fran toaletten stod ida dar. Varlden ar allt bra liten ibland.


mi

Mikaela var nojd med att sova i ett mixed room. Eller inte.

muggmedchoklad

Karlek for fulla muggar:)


Jagarsugenpachoklad

Nagon som vet hur man svarar pa kommentarer?  Bara sa ni vet sa laser jag dem i alla fall!

Visste ni att idag ar det fem ar, fem manader och tva dagar sedan Angelina Jolie gick ut i kortkort och bara ben offentligt? Enligt Australia NW gor hon det for att visa Jennifer( som nastan alltid klar sig i minishorts) att hon minsann ocksa har fasta lar.

Att hon aldrig far nog. Har hon inte sarat Jen tillrackligt.
Gosch sager jag.
A


Direkt fran min hjarna

Jag har varit en riktig hejare pa att blogga den har veckan. Det beror pa att jag ar sjalv, utan nagra vanner i nagra dagar. Plus att internet ar billigt har:)
Jag fick ett roligt mail fran min bror idag. Eller egentligen ar det nog inte sa kul for er att lasa sa det ar lika bra att ni hoppar over det har inlagget. Jag daremot skrattar alltid at Timmys mail, kanske for att vi har lika trakig humor som ingen annan forstar! I alla fall sa vill jag avsloja lite insiderinformation fran familjen Ekelund, innan jag kopierar in  mailet, annars kommer ni inte forsta:
Min familj har som tradition att mobba mina kaniner. Om ni undrar vem bastant ar sa ar det min kanin(pappas kanin) Knyttet. Hon ar omdopt till bastant for att de tycker hon ar for tjock (vilket absolut inte ar sant, hon ar perfekt) och aggressivl och de sager att  Hoppsan ar for smal och har atstorningar.
 Inte konstigt att kaninerna biter efter dem!
Aja, har kommer i alla fall mailet fran min lillebror:

Hoppsan fick ryck när det snö och hon fick snö i ögonen,såg rätt kul ut. Just nu snöar det också,skulle bli snöstorm i dag, bra för julkänslan. De hade kaninutställning i helgen, och en gubbe hade med sig tre belgiska jättar. Tror du de var större än Bastant? Jag lyckades faktiskt få ut knyttet utan bråk igår, genom att locka ut henne på ett krukfat där matskålen stod.
Hoppsan äter iaf lågkalorie nofat-hö.

HAHA
Jag skrattar. Det gor nog inte mina lasare. Men a andra sidan sa sa jag ju at er att ni inte skulle lasa det har inlagget!

Jag langtar tills ikvall. Da ska jag till Starbucks och prova pa christmas latte med choklad:)
En rolig grej som jag har kommit pa med starbucks ar att ingenting far heta small. Om man vill ha den minsta koppstorleken heter den tall.
Jag blev jakligt irriterad pa flyplatsen nar jag ville ha en small cup men han i kassan fortsatte saga att jag ville ha en tall. Men sa igar gick det upp for mig hur alltinng stod till. Man sager tall men far anda en liten!
Nu ar allt prima mellan mig och starbucks igen:)

cheers!

pics

Andrea  hast

pics  malin och Andrea  TUPP

sa tokigt det kan bli

aa
Andrea en fraga. Har du en pizza i knat?

ihhhh

Vilken upplevelse!
Jag har en san dar kansla nu. En kansla av att mitt liv ar toppen. Jag kan gora vad jag vill, hur jag vill, nar jag vill.

Flyg ivag

Mina inlagg blir farre och farre. Jag ar nog inte typen som ska ha en blogg egentligen. Men ibland kanner jag for att skriva av mig, och da ar det bra att den finns!

Vad hander i Nz da? Inte mycket just den har veckan. Jag jobbar jobbar och jobbar. Egentligen var overenskommelsen att jag jobbar 5h per dag men jag jobbar tio. Jag ar helt dod pa kvallarna. Det ar verkligen jobbigt att jobba i 30graders varme!
Ibland forsvinner dom jag bor hos ocksa. De aker i vag och kommer tillbaka  tva dagar senare. Da ar jag sjalv, pa gott och ont. Det som ar bra ar att jag kan satta mig har vid datorn istallet for att jobba. Det daliga ar att jag maste sova sjalv i ett hus pa landet. Det knakar overallt och jag ar overtygad om att det spokar. Blaaa:K

Som tur ar har jag grannarna. Varldens trevligaste manniskor. I torsdags bjod de mig pa rodvin och treratters (inkl. efterratt!). och sa har jag skaffat mig en hundkompis. Jag fattar aldrig vad han heter, men det ar natt pa C sa jag dopte den till Calle efter Jossans pojkvan:) Hoppas han suger at sig av aran.

Snart ska jag sno pa mig skorna och ta med Calle pa promenad, men forst info om min framtid. Jag aker troligtvis harifran imorron och tar bussen till Queenstown for att mota Josefin fran Norrland. Dar ska jag leva ett bekymmerslost liv i nagra dagar. Exakt Hur lange jag blir dar vet jag inte, om jag lyder min planbok blir det en kort vistelse.

Dagens stora plus ar att jag har fatt jobb i Australien nar jag kommer tillbaka. Jag ska jobba pa hotell i tva veckor. Sen....hem till SVEEERIGE! I
bland onskar jag dock att planet gick till Wellington. Jag saknar staden sjukt mycket.  Jag ska tillbaka dit, sa ar det bara!

800 grader minus 792

Jag kanner mig hemlos. Imorron borjar jag jobba sa denna tisdag gar bara ut pa att vanta. Jag har bokat rum pa att hostel. Nar jag kom in i rummet visade sig vara att mixed room. Alltsa med killar. Med killar jag inte kanner.  Killar fran konstiga lander. Jag tycker sant ar laskigt.
Nu vet jag inte vad jag ska gora. Jag har redan gatt runt pa stan och hittat tre klanningar jag vill kopa men inte har rad med. Jag har atit upp all mat jag har och nu sitter jag vid datorn. Det ar dyrt att sitta vid datorn. Men eftersom jag inte vagar ga tillbaka till rummet frotsatter jag att satta in mynt. Var tionde minut sager det smack och en till dollar glider ner i automaten.  Jag blir ledsen och en intalar mig sjalv att jag maste sluta, men jag fortsatter i alla fall!

Jag traffade forresten en svansk igar. Det var kul. Vi satt och pratade engelska med varandra i tio minuter innan vi kom fram till att vi faktisk kom fran samma land. Josefin heter hon och vi flyger till Australien samtidigt. Det ar ganska haftigt.

I sondags hade jag roligt. Jag och ett tiotal andra personer dumpades av mitt ute i havet med snorkel och vatdrakt. Runt omkring oss simmade delfiner, eller dusky dolphins som de sager har. temperaturen i vattnet? 8 grader.
For att fa delfinerna intresserade var man tvungen att simma runt i cirklar och gora ljud. Det kandes lite dumt att hora det nar man stod pa land, men sa fort man var i vattnet kom ljuden naturligt. Inte for att jag lat som en delfin, jag lat mer som en fagel som holl pa att kvavas, men det funkade det med!

Nu ska jag ivag pa en springtur,
My


Mamma

"Hej My! Kul att se lite bilder på resedagboken. Dina kompisar ser jättetrevliga ut. Om jag får tid idag ska jag plocka fram en karta över Nya Zeeland för att se var du är. Nu ska det bli skönt med lite ledighet. Oh vad jag ser fram emot julen. Ska göra jättemysigt hemma. Har beställt lite ny musik och sen ska jag ladda ner och göra iordning en julskiva. Lite godis ska jag nog också göra.   Ha det nu så bra och hoppas du fick en färjebiljett.   Kramar Mamma"

Min mamma gar verkligen in for julen. Jag langtar att fa komma hem och hora henne spela Ainbusk julskiva pa hog niva och ata choklad ur en av de sju katrtongerna hon koper varje jul!

Wellington

Jag hade nestan gett upp hoppet om ett jobb men nu verkar det kanske kansek losa sig. Antligen. Dock vet jag inte var jobbet ar sa jag vet inte om jag stannar har eller tar farjan mot soder. Men jag ska ta reda pa det!
De senaste dagarna har jag turistat.  Jag har sett bade botaninska tradgarden och varit pa museum med min franska kompis. Och sa har jag varit pe en till sagan om ringen tur och vart i WETA Cave och tittat pa svard fran filmerna osv. Jag har ocksa traffat en som ska vara med i de tva kommande filmerna. Ja ni laste ratt, de ska faktiskt gora TVA filmer till.

Wellington ar en av de vackraste staderna jag har sett med en massa trad omringat av klarblatt hav. Igar var vi glada har. Obama vann ju! Jag hejade pa honom. Inte for att jag vet sa mycket men jag tycker han verkar som en fornuftig manniska. Jag lyckades falla en blondinkommentar om det hela igar:

(svensk oversattning)
Hollandsk rumskamrat: Horde ni att Obama vann?
Engelsk rumskamrat: Verkligen? Gud vad bra! Jag hejade pa honom.
Jag:  Namen vad roligt, sa han slog Hilary?
Den hollanska och den engelska rumskamraten utbyter nordblickar.
Hollandsk rumskamrat: Ehm, de tillhor samma parti.
Jag: Jaha, hehe. Jaja, vi i Sverige ar inte sa insatta i det dar. Bra att Obama vann iaf.
Pinsam tystnad..

Det ar bra att backpacka i ett annat land. Man kan bara skylla pa Sverige nar man sjalv ar dum i huvudet. 
Jag avslutar med en utsokt bild fran Malins Werens facebook:

b






Sagan om ringen och en massa far

Igar forverkligade jag min drom som jag haft sedan jag var elva. Eller ja, delar av den i alla fall. Jag tog bussen till Matamata och darifran akte jag ut till farmen dar de spelade in vissa scener av sagan om ringen. Pavagen dit var jag hur pirrig som helst och det var lange sedan jag var sa har nervos infor nagot.
Vi  var en liten grupp och akte over massor av kullar och forbi ca 15000 far.
Sa var vi plotsligt dar!  Bland nagra kullar fanns sju stycken (det var 45 fran borjan) hobbithus. Det mesta av Fylke var borta och husen hade inga vaxter runt sig. Men det fanns plankor kvar och man kunde ga in i dem! Jag blev forvanad over hur typ ode det var, jag trodde att det skulle vara helt forstort av alla manniskor som varit dar.
Men alltsa, hur coolt. Jag var lika lycklig som en femaring (las jag) ar pa julafton, om inte annu lyckligare! Det kanns sa overkligt att verkligen varit dar, sta dar man spelade in en film som jag sett ca 70ggr!
Det anda minuset var en gubbe som var med. Han kunde aldrig sluta beratta om sitt barnbarn eller natt som spelade ruggby eller golf eller natt, var sakert bada. Vem bryr dig? Tror han verkligen att folk aker over hela jordklotet for att ga pa en tur och lyssna pa hur duktig hans dotterdotter ar? Sen var han helt off. Trodde att vi var utanfor inspelningsplatsen nar vi forfarande stod kvar utanfor mcdonalds ca ca 2 mil fran dit vi skulle. 

Efter det fick jag mata sota lamm. Kunde inte bli battre :)

Och annan spannande sak ar att om ett ar ska de ha audition for  forsta filmen, BILBO, ssom ska spelas in. Och man maste vara under 1.65. Forsta gangen min langd ar nagot positivt. Latt att jag ska aka dit!

Jag later som ett freak, jag vet, men det ar en san obeskrivlig kansla. Ett kryss pa min "gora innan jag dor"lista ar avklarad. NASTA.

Och bilderna kommer. det tar bara san jakla tid, jag vet inte varfor. man maste vanta 30 min per bild..

Auckland

Har inte sa mycket att saga idag mer an att jag nog aker vidare imorron. Jag har bara ett problem. Upp eller ner? Min planbok sager ner, min mindre smarta hjarna sager upp.

Jag var ut igar med mina roomates Sarah, Mikaela, The germany girl (kan inte uttala hennes namn), Ida och Josefin. Vi snurrade runt mellan en massa olika stallen och nu ar jag dotrott! Jag fick nyss tag pa en WWOOF bok. Det ar en bok som man maste ha for att kunna jobba pa ooliika farmar och sant i NZ. Jag har letat runt pa hela Queenstreet efter an.

Forresten rakade jag gora bort mig igar igen. Jag delade ut massor av CVn till olika cafer och restauranger. Sen sa tankte jag att det ar val lika bra att lamna i kladaffarer ocksa nar jag anda ar igang. Det dumma var bara att jag pa pappret hade skrivit att jag tyckte om bakning och sant dar och att jag hade erfarenhet av att jobba pa restaurang och sa vidare. Jag tror inte precis kladaffarer bryr sig om om man kan baka eller ej :K
Fast skitsamma, jag kommer ju inte traffa folket na mer.

XX


RSS 2.0