Jag saknar skolan

Jag är sjukt sugen på att börja plugga igen. Tänk att sitta i ett klassrum och lyssna och anteckna det läraren säger i ett fint block. Aaah jag saknar det verkligen! Min skrivarknöl på fingret har nästan försvunnit, katastrof. Jag får alltid en knöl på pekfingret för jag lutar pennan mot den. Visserligen krymper den varje lov, men nu är den minimal...

Håller på och kollar in komvux och Uppsala universitet. Min plan är att jobba och plugga upp några betyg och söka till högskola i höst. Uppsala låter väldigt lockande...det har alltid låtit så mysigt att plugga där med allt studentliv, plus att några av mina favoritkusiner bor där, och man kan få åka till NZ och plugga ett år:)

Samtidigt kan jag inte släppa tanken på att bli veterinär...varför kunde inte gud gett mig en smartare hjärna. En sån där hjärna som hör en sak en gång och sedan kommer ihåg föralltid, en hjärna som fattar allting direkt, en hjärna som inte behöver plugga ihjäl sig till ett prov utan får alla rätt i alla fall. En hjärna som får 20.0 i slutbetyg och sedan har sjukt mycket tur och kommer in på veterinlinjen.  
I nyårspresent önskar jag mig en smartare hjärna och lite good luck. Tack gud!


I´ts christmas!

Måste börja med att säga att senaste veckan har varit perfekt. Julafton firades hemma hos faster Lena och nästan hela släkten var där. Planerna var att vi skulle vara klädda i pyamas, men alla bangade utom Helen och Alexandra. Helen hade till och med fräsat till det med djävulshorn! Lovely!
Vi såg på Kalle, badade i ett hav av paket, åt så vi mådde illa, testade massagestolen tre gånger var, spelade guitarhero och sjöng singstar. Btw så har inte min resa gjort mig mer musikalisk. Jag förlorar mot allt och alla när det gäller ss. Det spelar ingen roll om min motspelare är en sjuåring som aldrig hört låten förut eller en full släkting, jag suger och kommer sist ändå!

Juldagen var nästan ännu bättre. Den började hos Kesti, sen över till mig, sen hantis och sen hem till mig igen där Isabelle och jag somnade runt halv sju, glada och lyckliga:)
Jag träffade många gamla klasskompisar och vänner som var underbara att se igen. Till och med en tår fälldes när jag såg Elin och Jesper! (bara så ni vet så har jag inte blivit en emo som måste kramas och gråta varje gång jag ser någon, jag blev bara så glad idag). Sanne var också ett stort plus att träffa!

Nu ser jag fram emot:
*Tacos med mina homies
*Nyår
*Min Boråsresa?

Ella
Håll med om att jag har världens sötaste kusinbarn?


I´ve got my mind made up now

C

Saaaaknad!

Hemma

Jag är hemma! Jag Myse, My, Miu, mö, mi, muu, moo, mueee har landat i Sverige igen och det är underbart!

Jag måste medge att det kändes lite besviket att åka fran ett 35gradigt och grönt Australien till ett grått och kallt Sverige. När jag tittade ut fran flygplansfonstret en sista gång innan jag steg av ville jag tillbaka till söder med direkten, men sedan mötte jag mina älskade föräldrar som skrek och grät  och jag insåg att jag har saknat dom otroligt mycket. Och dom har nog saknat mig ännu mera, jag var tvungen att hålla dom i händerna hela vägen till bilen och kände mig som en femåring igen, men det gjorde inget.

Jag fick lussebullar, satte mig i förarsatet och vi styrde hemmåt med våran guldklimp(mamma kallar varan S60 för det, vet inte varför). Och tänka sig, vi hann komma ända till Västerås innan jag och pappa började bråka om min körning. Han fäller så otroligt irriterade kommentarer som "ligg en decimeter mer åt höger My", "nu måste du gasa My" eller "vet du om att du kan köra om My?"

Jag har nu varit hemma i ca tva timmar och jag är lika stressad som vanligt. Jag har kramat och pussat mina kaniner ca tvatusen gånger. Jag har hunnit med x antal telefonsamtal, bland annat med Mio som har gett mig en snabbuppdatering om vad som händer i Desperate housewives och andra viktiga saker som är värda att veta. Resten tar vi i morron.

Nu ska jag fortsätta skriva mina "att göra listor" som jag förresten är ett big fan av, utan dom skulle mitt liv rasa samman. Sen ska jag duscha och fara ivag til Hantis och hämta pappa som är på avslutningsmiddag.

Nu ropar mamma att det är så underbart att höra mina fingrar trycka ner tangenterna på databordet, oh gosh. Måste kila.

Miiio
                                          Guld

Lucia 07


S

baaaast

Maaaaagnus

Vilken dag det var!
Pepparkakor, lussebullar, en naturklass, Isabelles fingrar som blev vita av kyla.

Vilka minnen!

Jag kanner djungelryttmen

Mitt flyg ar inte installt. Wihoo.
Forresten var substantiv ordet jag sokte i forra inlagget. Hur kunde jag glomma det?

Mina dagar flyter pa har. Igar paddlade jag och Nikki kayak. Nikki ar 21 och laser till veterinar. Hon ar klar om ett ar.
Forsta vad skont att lasa pa universitet i fem ar och vara klar nar man ar 22. Da ar man fortfarande ung!
Jag onskar att Sverige kunde gora som Australien och lata barn borja tidigare och sen ta studenten nar man ar sjutton. I Sverige kanns det som man har pluggat klart nar man ar trettio. Da ar man gammal och livet ar over, typ.

Snart ska jag kila ner till havet och leta ratt pa nagra tyskar. Jag hade hand om en grupp som skulle ut och paddla kayak. Jag forklarade i tjugo minuter hur man paddlade, vart dom skulle aka, vart de skulle ga nar de var klara osv. Det sista jag fragade innan jag gick tillbaka hit var om all var okej. Eftersom de svarade ja sa borjade jag ga tillbaka.  Pavagen vande jag mig om och sag ena tyskan ligga i vattnet och kravla. Hon hade ramlat ur kanoten!

Jag har en vecka kvar har. En vecka! Det ar ingenting. Manaderna bara flog ivag!

Pittwater

Just nu jobbar jag pa hotell/hostel. Eftersom det ligger pa ett berg i regnskogen har jag varldens utsikt fran kontoret.
Jag tankte beskriva stallet med nagra subjekt (heter det subjekt Har glomt allt jag larde mig pa svenskan):
SOL, kayakpaddling, vallabies, engelsman, tyskar, fransman, Australiensare, papegojor, vandrande pinnar, grillning, fest, vattenfall, berg.
Jag trivs!

Fick nyss reda pa att mitt flyg hem i jul kanske ar installt. Jag blir SAA glad. Eller inte. Jag trivs som fisken i vattnet har, men nu vill jag hem till vanner och familj.

RSS 2.0